001.jpg

З 9 по 11 листопада у обласному центрі розпочнеться ряд заходів в рамках Днів Польщі в місті Суми.

У Сумах відбуваються такі вже традиційно з нагоди Дня незалежності Республіки Польща. І цей рік не буде винятком.

Заходи, присвячені національному святу дружнього польського народу, розпочнуться 9 листопада з проведення міжнародного Форуму розвитку IT-технологій «IT PEOPLE SUMY».

Вже наступного дня, 10 листопада, за участі керівництва Сум та офіційних представників Республіки Польща відбудеться урочисте закладання скверу по вул. Петропавлівській, 96.

Також у рамках Днів Польщі в місті Суми відбудеться низка цікавих подій: концерт польської музики, відкриття виставок «Польські зміни з 1987 року» та «25 років Римо-католицької парафії міста Суми», науково-популярна конференція «Польща – Україна: сусіди та партнери конференція» та інше.

Сумчан запрошують приєднатися до відвідування цих заходів, що сприятиме налагоджуванню та просуванню партнерських польсько-українських відносин.

До слова, День незалежності в Польщі відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Російської імперії, Королівства Прусії та Австрійської імперії. Свято засноване у 1937 році і приурочене до дати закінчення Першої світової війни (11 листопада 1918 року), коли після 125 років поділу Польщі між Пруссією, Росією і Австрією країна знову з’явилась на карті Європи. Нині цей день є головним національним святом всіх поляків.

Програма заходів