005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у Міжнародному форумі «IT PEOPLE SUMY 2017», який сьогодні відбувся в Сумах.

Очільник обласного центру привітав учасників заходу, наголосивши, що ця подія відбулась в рамках Днів Польщі в місті Суми.

Олександр Лисенко зазначив: Ми розуміємо свою важливу роль в умовах становлення цифрового ринку, а для того, щоб бути готовими до нових моделей взаємодії та обслуговування, необхідно перейти на якісно новий рівень управління. Тому у Сумах активно проваджуюється цифровізація».

Міський голова розповів про основні досягнення міської влади за допомогою IT-технологій.

Так, очільник міста повідомив, що нині розроблені та реалізуються заходи зі стандартизації комп’ютерної техніки та програмного забезпечення виконавчих органів влади.

Окрім того, наразі впроваджується пілотний проект по інформатизації медичної сфери: запущено електронний розклад з можливістю он-лайн запису на прийом до лікаря в міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди.

Розроблені проекти по впровадженню електронної системи оплати проїзду в міському комунальному транспорті та із підвищення безпеки громадян в місті.

Олександр Лисенко зауважив, що сумчани сьогодні активно користуються такими сервісами як: електронні петиції та громадський бюджет із можливістю он-лайн голосування, подачі проектів та реального впливу на життя міста за допомогою інформаційних технологій.

Потому Олександр Лисенко долучився до дискусії «Digital City – Digital Ukraine», під час якої йшлось про управління містом за допомогою IT-технологій.

Окрім того, у рамках Форуму відбулась ще одна дискусійна панель – «SmartAgriBussines», присвячена рішенням ІТ у сфері сільського господарства, після чого був підписаний Меморандум про співпрацю між Hi-tech office та міською радою.

Матеріали у газеті «Панорама»

Матеріал у газеті «Ваш шанс»