Надрукувати
Перегляди: 1648

У четвер, 9 листопада, під час загальноміської наради директорів шкіл говорили про впровадження реформи нової української школи.

Серед присутніх на нараді були міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Віра МОТРЕЧКО, яка відтепер опікується сферою освіти.

Очільник Сум представив керівникам сумських шкіл свого заступника у галузі освіти та висловив переконання, що співпраця Віри Мотречко та педагогів дасть плідні результати.

Потому за підсумками відвідин Форуму місцевого самоврядування з обговорення фінансування та реформування соціальної сфери: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, який відбувся в Києві 6 – 7 листопада, начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО розповіла про основні нововведення, які мають відбутись в загальноосвітніх закладах міста в рамках впровадження реформи нової української школи.

Посадовиця зосередила увагу присутніх на основних нормативно-правових актах, які регламентують роботу вчителя та керівника школи в умовах даної реформи.

Антоніна Данильченко розповіла, що під час Форуму на засіданні секції «Освіта» головна увага приділялася: підвищенню рівня якості надання освітніх послуг без різниці у територіях; проекту бюджету галузі «Освіта» на 2018 рік (не передбачені видатки на поділ класів); будівництву дошкільних закладів; інклюзивному навчанню.

Серед головних завдань вчителів начальник управління освіти і науки виділила така: необхідність навчання менеджементу в освіті та зміна погляду суспільства на освіту, довіра до педагога.