0010.jpg

У п’ятницю, 10 листопада, в рамках Днів Польщі в місті Суми, відбулось урочисте закладання скверу, який символізуватиме українсько-польську дружбу.

Розташований сквер по вул. Петропавлівській, 96.

«Сьогоднішнє закладання скверу має на меті створити чергову зону для відпочинку мешканців, провести озеленення територій міста і покращити його благоустрій. Та головне – це свідченням розвитку дружніх взаємин з польським народом», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Представники польської делегації наголосили, що подібні заходи відновлюють та створюють нові контакти з польськими партнерами, показують, що є спільна історія і культурна спадщина.

Окрім того, польські гості заявили про наміри відкрити вулицю Сумську в місті Люблін.

Потому відбулось відкриття виставок «Польські зміни з 1987 року» та «25 років Римо-католицької парафії міста Суми», а також науково-популярної конференції «Польща – Україна: сусіди та партнери конференція» у Конгрес-центрі Сумського державного університету.

Як розповіла координатор з питань України «Інституту Східноєвропейських досліджень» Кристина ВЛОДИК, організатори хотіли довести до громади, що Україна і Польща є надійними партнерами та активно співпрацюють як в економічній, промисловій, так і в культурній, науковій, освітній сферах.

«Маємо надію, що всі ці заходи стануть ще одним кроком у розвитку співробітництва на рівні міст, областей і на державному рівні загалом», – зазначила вона.