006.jpg

У Сумах відбувся регіональний тренінг для представників органів місцевого самоврядування на тему «Енергоменеджмент у бюджетній сфері: реалії енергоефективності без капіталовкладень».

Для проведення занять до міста завітали представник Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Роман ЛАДЕЦЬКИЙ, експерт з енергоефективності Вадим ЛИТВИН та консультант проекту GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України» Ірина ГУДЗЬ.

На тренінгу було презентовано основні положення розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах», концепцію матеріального стимулювання осіб, задіяних в системах енергоменеджменту, організацію енергомоніторингу в бюджетних закладах та установах.

Досвідом упровадження системи енергетичного менеджменту та залучення кредитних коштів на впровадження енергозберігаючих заходів у місті Житомир поділився директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій ГАРАЩУК.

Фахівцями було відзначено що у травні поточного року був підписаний меморандум про співпрацю між Державним Агентством з енергоефективності та енергозбереження України та виконавчим комітетом Сумської міської ради про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту та наголошено на готовності всіляко надавати допомогу містам у розбудові енергоефективності. Представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій міської ради презентували власні здобутки у сфері енергоефективності, впровадження системи енергетичного менеджменту в освітніх закладах відповідно до національного стандарту ДСТУ ISO 50001: 2014.