001.jpg

Сьогодні відбулась офіційна зустріч керівництва міста з Другим Секретарем Посольства Японії в Україні Ясухіро ІКУТОЮ, під час якої обговорили шляхи розвитку партнерських відносин між Сумами та Японією.

«Сьогодні ми маємо можливість плідно попрацювати на перспективу подальшої співпраці Сум із Японією. Адже наше місто активно розвивається та відкрите для взаємин з японською стороною в різних сферах життєдіяльності», – зазначив заступник міського голови Степан ПАК.

У свою чергу Ясухіро Ікута зазначив, що в ході візиту до Сум він планує отримати інформацію про галузі потенційного інвестування з боку японських бізнесменів.

Степан Пак ознайомив гостя з інвестиційним та економічним потенціалом міста для японського бізнесу. Посадовець зазначив, що нині підприємства Сум активно співпрацюють з індійськими, польськими, італійськими інвесторами, а міська влада прагне максимально зробити комфортними умови ведення бізнесу на території міста.

Крім того, сторони торкнулися теми промоції Сум серед мешканців Японії для запрошення до нашого міста в якості туристів. Обговорили і можливості навчання японської молоді в сумських вузах, обміну делегаціями. Також під час зустрічі мова йшла про розвиток взаємин у спортивній, культурній, освітній сферах, адже у Сумах потужна наукова база. Можлива співпраця й у сфері медицині, оскільки Японія має ґрунтовний досвід у застосуванні новітніх технологій в лікуванні патології, ортопедії, травматології і протезуванні. «Цікава співпраця й між фахівцями в галузі охорони здоров’я. Щоб і наші спеціалісти мали змогу постажуватися, і ми можемо надати таку можливість, в тому числі провести стажування у нас знаних японських лікарів, які б могли ті технології і методики продемонструвати. В цьому є нагальна потреба і ці напрацювання пригодилися б й сумським фахівцям», – зазначив він.

Керівництво міської влади подякувало японському уряду в особі представника посольства за всебічну підтримку в нелегкий для України час, зокрема у питаннях міжнародної політики, які стосуються нашої країни та висловило зацікавленість у подальшій співпраці.

Опісля офіційної частини учасники зустрічі відвідали алею сакур у дитячому парку «Казка», висаджену з нагоди Року Японії в Україні та 25-річного ювілею встановлення дипломатії між двома країнами.

Також високому гостю показали центр міста і ТОВ «Гуалапак Україна».