0010.jpg

У четвер, 23 листопада, заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ провів зустріч із жителями Добровільної щодо питання будівництва амбулаторії в їхньому мікрорайоні.

Сумчани звернулись до міської влади з проханням прискорити виконання всіх проектних робіт і закінчити їх до березня наступного року, аби проект будівництва амбулаторії можна було подати на конкурс інвестиційних проектів, що можуть бути реалізовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Максим Галицький зазначив, що міська влада підтримує необхідність будівництва амбулаторії в даному мікрорайоні, адже це важливо задля забезпечення здоров’я жителів і розвитку медичної галузі взагалі, та одночасно закцентував увагу на тому, що потрібно врахувати всі фактори, пов’язані з цим рішенням і виконувати всі робити покроково, а не поспішати з термінами.

«Міська влада за будівництво амбулаторії. Мова йде лише про відтермінування цього питання для того, щоб вивчити і зрозуміти, як доцільно це робити в тих умовах, в яких буде країна після медичної реформи, – зазначив заступник міського голови. – Ми повинні підійти до процесу будівництва нової амбулаторії системно, вивчаючи і досліджуючи всі аспекти».

За словами в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олени ЧУМАЧЕНКО, амбулаторія потрібна, але є питання, які необхідно детально опрацювати. «Є ризик в питаннях кадрового забезпечення, адже на сьогоднішній день забезпеченість лікарями 60% і із них 60% – особи пенсійного і передпенсійного віку, отже стоїть питання комплектації кадрами. А також питання утримання закладу, це й комунальні послуги, і мінімальне оснащення, і заробітна плата працівників», – розповіла вона.

Директор КП «Архітектура. Будівництво. Контроль» Володимир НИКОНЕНКО повідомив, що робота над проектом вже розпочалась, вже готова архітектурно-будівельна частина. Технічне завдання передано суміжним організаціям, які працюватимуть над вузкопрофільною частиною цього проекту. Орієнтовно проект повністю буде готовий у лютому 2018 року.

Як було зазначено, договір на проектні роботи був укладений у квітні поточного року. Вся проблема полягала в тому, що ПАТ «Сумигаз» більше трьох місяців не видавало технічні умови підключення газу. А одержані вони були лише 23 жовтня поточного року, а отже, було продовжено й термін проектування.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ зауважив, що за умови виділення коштів через ДФРР, передбачається фінансування 10% робіт із міського бюджету. Відповідну пропозицію управління вже подало до бюджету розвитку на 2018 рік.