001.jpg

У четвер, 30 листопада, у Клубі Кабінету Міністрів України відбулась підсумкова конференція конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році.

Цього року розглядали проекти за напрямками: «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування», «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах», «Співробітництво територіальних громад».

До числа фіналістів увійшли 29 органів місцевого самоврядування, з них 10 об’єднаних територіальних громад, дві обласні ради, три районні, вісім міських, чотири сільські та дві селищні.

Сумська міська рада в темі «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» отримала спеціальну відзнаку за створення комунальної установи «Центр надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей».

Нагадаємо, конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» організовується Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні». Його проводять, аби відібрати, відзначити та поширити кращі практики органів місцевого самоврядування з соціально-економічного розвитку територій. Учасники та переможці конкурсу отримують суспільне визнання впроваджених інновацій, а також можливість обмінятися з колегами досвідом їхньої реалізації, оцінити ефективність своєї діяльності, поширити та вдосконалити власні напрацювання. Конкурс відбувається щорічно з 2014 року. За цей час відзначено 108 практик.