003.jpg

У Сумах у Міжнародний день волонтера відбулась презентація збірки документальних нарисів про благодійну діяльність жителів Сумщини «Волонтери – палкі патріоти».

Книга розповідає про співвітчизників, про в тяжкі для країни часи присвячує себе волонтерству. Кожен з цих людей віддає часточку себе цій добровільній, наполегливій, напруженій, а часто й небезпечній справі.

Презентацію книги провели безпосередньої у Міжнародний день волонтера, поєднавши її з ушануванням тих, хто присвятив себе служінню іншим. До свята волонтерів та презентації книги, що відбулось у школі № 10 ім. О. Бутка, долучилися небайдужі сумчани, учасники АТО, представники міської влади, а також ветеранських організацій, які передали естафету безкорисної діяльності молодому поколінню.

«Міжнародний день волонтера в умовах сьогодення є надзвичайно важливим для нас. Сьогодні ми хочемо привітати та подякувати волонтерам, а також розповісти всім присутнім про їхні добрі, великодушні і безкорисливі справи, – зазначила заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА. – Волонтерство – надзвичайно важлива складова нашого суспільства. Особливо складно переоцінити роль волонтерської діяльності в умовах, коли на нашу землю прийшла війна. Це аж ніяк не професія, це поклик душі, це благодійництво».

Вона висловила щиру вдячність всім тим, хто віддає себе шляхетні, самовідданій справі та допомагає людям. А також з нагоди свята нагородила грамотами міського голови військовослужбовців 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади, учасників АТО: водія-механіка, старшого сержанта Юрія ПРОЦЕНКА та водія бойової машини, сержанта запасу Олександра РЕДЬКА.

Перша книга про волонтерів вийшла поки що накладом у 30 примірників. У залі були присутні ті, хто був героями цієї книги, і кожен з них отримав по примірнику. Також книги «Волонтери – палкі патріоти» віддали до шкільної бібліотеки, щоб учні знали про справжні людяні справи, небайдужість, прагнення допомогти та почуття обов’язку.

Нагадаємо, Міжнародний день волонтера відзначають щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати саме 5 грудня як день добровольця. В Україні від початку Революції Гідності волонтерський рух став потужною силою, яка сьогодні об’єднує тисячі українців.