001.jpg

У День Збройних Сил України 27-а Сумська реактивна артилерійська бригада приймала вітання від міської влади. Урочистості розгорнулись на центральному плацу розташування військової частини.

З вітальними словами до особового складу звернулись секретар міської влади Андрій БАРАНОВ та в. о. командира військової частини А 1476 Олексій ТРОФИМЕНКО.

Андрій Баранов, вітаючи військових з Днем Збройних Сил України від імені міського голови, наголосив: «Професія військовослужбовця одна з найважливіших сьогодні. І держава робить все можливе, аби ви жили достойно. Докладає до цього зусиль і міська влада. Ми підтримували і будемо підтримувати далі військовослужбовців у Сумах. Адже від того, наскільки забезпечена наша армія сьогодні залежить безпека нашої країни завтра».

Згадав Андрій Баранов і про тих, кому не судилось повернутись із зони проведення антитерористичної операції.

«На жаль, за час бойових дій на Сході України ви пізнали і радість перемог і гіркоту втрат. Імена 37 бійців (22 – бойові втрати) навічно вписані в історію вашої артбригади, міста, України», – сказав Андрій Баранов.

Потому секретар міської ради вручив військом нагороди за старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей та з нагоди Дня Збройних Сил України. Так, Почесною грамотою міського голови та медаллю «за оборону рідної держави» було нагороджено майора Володимира НЕСТЕРЕНКА, Почесною грамотою – майора Сергія ГОНЧАРОВА. Цінний подарунок отримав підполковник Владислав КОВАЛЮК.

Нагородив військових і Олексій ТРОФИМЕНКО, який також привітав їх зі святом та подякував за службу. Разом із тим низці військовослужбовців були присвоєні нові військові звання.

Принагідно Олексій Трофименко подякував міській владі за сприяння та підреслив, що завдяки підтримці міської ради, було проведено капітальний ремонту казарменого приміщення. На це з міського бюджету спрямували 963 тис. гривен. Також військовій частині була надана фінансова допомога для облаштування приміщень військових таборів військової частини в сумі 4,7 тис. гривень.

Крім цього, на потреби міського військового комісаріату з міського бюджету були виділені кошти в сумі 280 тис. грн. для проведення заходів з призову громадян України на строкову військову службу, створення матеріально-технічної бази підрозділів з метою виконання завдань з територіальної оборони та проведення поточного ремонту та облаштування міського пункту управління.