004.jpg

У Сумах опівночі з 31 грудня на 1 січня на майдані Незалежності розпочнеться святкова програма «Новорічна феєрія».

Про програму новорічних заходів і особливості головної ялинки міста на брифінгу 8 грудня розповіли заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА та головний інженер КП «Спецкомбінат» Віталій БОЙКО.

«Всі служби міста готуються до свята. Комунальники займаються прибиранням і прикрашанням. Заклади освіти, спортивні школи, підприємці – всі займаються приготуванням у зоні своєї відповідальності, – зазначила Віра Мотречко. – Хочеться зробити свято для сумчан, щоб у всіх був позитивний настрій, і бодай на короткий час містяни забули про проблеми, що, безумовно, є в кожного з нас».

Як повідомила Наталія Цибульська, відкриття новорічної ялинки відбудеться традиційно на день Святого Миколая о 17:00. На сумчан чекає тригодинна розважальна програма з вогняним шоу, ростовими ляльками, виступом гурту «Дебош» та молодіжною дискотекою. А ще цього разу вперше сумчани матимуть можливість зустріти Новий рік усім містом просто неба – рівно опівночі на майдані Незалежності святкова програма «Новорічна феєрія».

В інші дні зарядитись святковим настроєм сумчани зможуть відвідавши театри та заклади культури міста. Обласний академічний театр ім. Щепкіна покаже «Різдвяну історію», Театр для дітей та юнацтва – «Дюймовочку», палаци культури «Хімік» і Сумського НВО, Палац дітей та юнацтва також підготували особливі програми.

Діти пільгових категорій побувають на ялинці міського голови та отримають солодкі подарунки. Також вони зможуть безоплатно скористатись ковзанкою, що планують облаштувати на майдані Незалежності. Цим питанням міська влада займається спільно з ХК «Суми». Вартість відвідання для решти категорій поки не визначена.

Щодо головної новорічної ялинки міста, яка цього року вперша штучна, то як повідомив головний інженер КП «Спецкомбінат» Віталій БОЙКО, на відкриті торги надійшло дві пропозиції. Переможець – ТОВ «Люм'єр Україна» – запропонував меншу ціну. У вартість увійшли казкові будиночки, святковий напис, огородження, монтаж та налагоджувальні роботи. На ялинці знаходиться понад 180 світлових фігур і понад 3 км гірляд, котрі створюють особливе підсвічування. До Сум ТОВ «Люм'єр Україна» займалось встановленням ялинок у 13 містах України та у двох містах Молдови.

Поки сумською ялинкою опікується продавець, потому її передадуть на баланс КП «Спецкомбінат».

Програма новорічних заходів