002.jpg

У Конгрес-центрі СумДУ відбувся круглий стіл, під час якого обговорили інструменти та механізми правової освіти громадин.

Участь у заході взяли керівники міської та обласної влади, представники вищих навчальних закладів та громадських організацій, науковці, фахівці юриспруденції.

Під час спілкування учасники порушили багато різноманітних питань, зокрема: завдання, місія, результати безоплатної правової допомоги Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги; якісна та ефективна правова допомога – адвокатська практика; посилення правової спроможності територіальної громади через громадянську освіту; школа волонтерів як інструмент подолання правового нігілізму населення; практика та можливості взаємодії вищих навчальних закладів з системою безоплатної правової допомоги.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО наголосила на забезпеченні доступу громадян до джерел правової інформації, створенні умов для підвищення рівня правової культури громади.

«Сьогодні вимоги часу та швидкі зміни в законодавчий базі потребують відповідних дій. Міська рада надає соціальні послуги мешканцям, в тому числі з правової допомоги. Ми готуємо наших фахівців, щоб вони надавали якісні послуги населенню», – зазначила Віра Мотречко.

Директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина ТРОШЕЧКО представила роботу установи, розказала про основні завдання та місію Центру в системі безоплатної правової допомоги. За 2,5 роки роботи місцевий центр показав високі результати у здійсненні якісної та ефективної правової допомоги для різних соціальних верств.

Також було наголошено на такому важливому факторі як співпраця з органами місцевого самоврядування та державної влади, установами та навчальними закладами, а також громадськими організаціями, без яких повноцінне функціонування безоплатної правової допомоги неможливе.

На завершення заходу визначили пріоритетні напрямки взаємодії системи безоплатної правової допомоги та органів публічної влади та вирішили в майбутньому підписати Меморандум про співпрацю щодо реалізації заходів правопросвітництва.