003.jpg

У рамках Всеукраїнського тижня права стартував соціально-просвітницький проект «Вірю в майбутнє України», який покликаний розвивати соціальну свідомість та виховувати відповідальність у громадян з молодого віку.

У рамках проекту, ініційовано Головним управління Пенсійного фонду України в Сумській області, його працівники відвідали дошкільний навчальний заклад (центр розвитку дитини) № 28 «Ювілейний» та в ігровій і доступній формі розповіли дітлахам про пенсію. Також разом із малюками висадили дерево, як символ трудового життя людини, вклад у догляд за яким у майбутньому принесе плоди у вигляді пенсії. Малюки переглянули створений фахівцями Пенсійного фонду мультиплікаційний фільм під назвою «Максимова тінь», що формує уяву дитини про негативні чинники, які впливають на розмір пенсії, та обговорили його з дорослими.

Фахівці управління сподіваються, що завдяки подібним зустрічам із юними українцями, зміниться ставлення суспільства до формування важливих складових успіху держави: культури сплати податків і обов’язкових платежів, легальної і захищеної зайнятості в Україні, гідної офіційної зарплати та такого іншого.