007.jpg

У день Святого апостола Андрія Первозваного поблизу військової церкви, названої на його честь, відкрили пам’ятний знак воїнам, котрі віддали свої життя за Україну.

Ініціаторами його спорудження виступили жителі мікрорайону, а з виготовленням допомогли громадські організації та благодійники. Його зробили на честь Героїв різних поколінь, котрі віддали свої життя за Україну.

На відкриття пам’ятного знаку прийшло більше сотні сумчан: жителі мікрорайону, представники міської, обласної та районної влади, військовослужбовці, учасники АТО. Присутні вшанували пам'ять полеглих та поклали до підніжжя хреста квіти.

«Низький уклін загиблим Героям і тим, хто нині боронить нашу державу на сході країни. Низький уклін їхнім рідним. Вистояли наші пращури, вистоїмо і зараз. А знаєте чому? Бо є такі як Андрій (ред. – загиблий в АТО житель мікрорайону Андрій Реута), як його побратими, які першими пішли і загинули за те, щоб сьогодні ми з вами мали змогу стояти на цьому місці, в українському місті, у вільній і незалежній Україні. Завдяки їм і тим, хто нині відстоює територіальну цілісність України, держава матиме майбутнє. Разом ми зможемо здолати ворога, отримати перемогу, отримати те, заради чого кілька поколінь, сотні тисяч українців віддали свої життя на фронтах боротьби. Героїв Крут, Герої Небесно Сотні, Герої АТО – ми будемо пам’ятати кожного!» – зазначив Олександр Лисенко.