002.jpg

Протягом року до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 489 повідомлень від закладів та установ нашого міста про сім’ї, які потребують додаткової уваги з боку соціальних служб.

Більшість з них були пов’язані з неналежним виконанням батьківських обов’язків з боку батьків, відсутністю належного догляду за дітьми, низьким виховним потенціалом.

Значний відсоток повідомлень пов’язаний з вчиненням насильства в сім’ї, конфліктами між дорослими членами родини.

За результатом здійснення оцінки потреб дитини та її сім’ї юридичної допомоги потребували 288 осіб, з них 271 особа отримали первинну консультацію, 37 осіб отримали допомогу в написанні листів, звернень чи клопотань до державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ чи організацій та правоохоронних органів, 17 осіб отримали також вторинну юридичну допомогу, яка полягала в складанні позовних заяв до суду, сім з яких про розірвання шлюбу та стягнення аліментів, двоє – про визнання батьківства, шість – про позбавлення в батьківських правах, одне – про зняття з місця реєстрації та одне – про встановлення факту проживання на території України.

Консультації в переважній більшості надавалися в галузі цивільного та сімейного права. Протягом року спеціалісти міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прийняли участь в 47 судових засіданнях.

Безкоштовна юридична консультація може бути надана як на особистому прийомі юристом, так і по телефону, в екстрених випадках, коли особа не знає як вірно вчинити в тій чи іншій ситуації, а зволікання може призвести до невідворотних наслідків (серед таких випадків може бути вчинення насильства в сім’ї, залишення без житла, особистих речей або інша будь-яка складна життєва обставина, яку не можна подолати самостійно).

Усі послуги, які надаються спеціалістами міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, є безкоштовними.

Сумчани можуть звертатись за адресою: м. Суми, вул. Нижньохолодногірська, 10, тел.: (0542) 70 – 06 – 09, 65 –50 – 65; з понеділка по четвер з 8:00 до 17:15, у п’ятницю – з 8:00 до 16:00.