Надрукувати
Перегляди: 1518

До Сум завітав експерт SES (Senior Experten Service/Служба Старших Експертів) Норберт Юрген МУРР, який ділитиметься своїм досвідом у наданні реабілітаційних послуг.

Під час зустрічі із заступником міського голови, керуючим справами виконавчого комітету Степаном ПАКОМ та заступником міського голвои Максимом ГАЛИЦЬКИМ, заступниками головного лікаря міської клінічної лікарні Святої Зінаїди Наталією СПІЧАКОВОЮ та Вікторією БУГАЄНКО іноземний гість розповів, що спеціалізується на фізіотерапії, мануальній та водній терапії, окремих видах лікування за допомогою снарядів, медичній реабілітації, відновленні лікування після травм.

«За той час, що я в Сумах, вже ознайомивсяіз вашими методами лікуваннями та реабілітації хворих. І мушу сказати, що наша співпраця може дати чудові результати на благо вашого міста і його жителів. У вас є хороший потенціал для розвитку реабілітаційних послуг, моя ж підтримка стане лише цьому запорукою», – зазначив Норберт Юрген МУРР.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан Пак висловив вдячність іноземному гостю за підтримку: «Ваш досвід у медичній сфері стане нам у пригоді. Особливо, коли мова йде про різні фізіотерапевтичні методи, кінезотерапію, водні процедури, бо ж це вагома складова повноцінного лікування. Так, у нас є багато хороших фахівців, які працюють у цьому напрямку. Проте ваші поради і ваше бачення того, як наші напрацювання можна розвинути та вивести на якісно новий рівень допоможуть зробити цю галузь медицини більш ефективною та доступнішою для сумчан».

Принагідно посадовець зосередив увагу Норберта Юргена Мурра на тому, що навесні цього року у Сумах запрацював Центр надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, де також надається низка реабілітаційних послуг.

Згодом у міській клінічній дитячій лікарні Святої Зінаїди, розповів Степан Пак, планується відкрити водолікувальний комплекс, де діти проходитимуть реабілітацію після важких захворювань.

На це Норберт Юрген Мурр відповів, що вже був у цьому медичному закладі і залишився враженим, наскільки чудово все продумано і відповідає всім вимогам до таких водолікувальних комплексів.
«Я б і собі хотів мати такий, у свій клініці. Для вас це чудова нагода покращити лікування юних пацієнтів», – зазначив іноземний гість.

У Сумах експерт перебуватиме ще три тижні, протягом яких за участі сумських фахівців планують напрацювати низку корисних та практичних рішень у сфері надання реабілітаційних послуг у медичних закладах міста.