005.jpg

У рамках проекту міської ради «Я – сумчанин» відбулась презентація книги «Збірка нарисів про сумчан».

Участь у презентації взяли герої книги, її автори та пересічні сумчани. До конференц-зали ЦНАПу завітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО та заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК.

«Автори обрали таких героїв, які є цілісними особистостями – знають, чого хочуть для себе і для своєї країни. І всі вони є прикладом для молодого покоління. Тому писати про них дійсно треба. Міська ж влада цьому лише сприятиме, бо ж це наші сумчани», – сказав Олександр Лисенко.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН, яка є одним із чотирьох авторів книги, розповіла, що нариси до збірки писала разом зі своїми колегами-журналістами: Аллою ФЕДОРИНОЮ, Аллою АКІМЕНКО та Сергієм ХАНІНИМ.

Загалом до книги увійшло 14 нарисів про сумчан, які досягли успіху у різних сферах професійної та громадської діяльності.

Так, у книзі йдеться про вчителя Ларису КИРИЧЕНКО, музиканта Дмитра СЕМИКРАСА, лікаря Сергія ШКУРКА, військового капелана отця Олега ГАВРИЛЮКА, громадського активіста Олександра БОЙКА, волонтерів Надію ГАННОВУ та Петра ЧУМАКА, учасника АТО Григорія ПОЗДНЯКА, аспірантку Марину ОСЮХІНУ, підприємця Павла ШАПОШНІКОВА, скульптора Олега ПРОКОПЧУКА, чемпіона світу з армреслінгу Миколу ПЕДОРЕНКА, переселенців Анатолія та Дар’ю САССИ, письменницю Анну КОРШУНОВУ, патрульного поліцейського Юрія ВАСИЛЬЧУКА.

Кожен із них обрав свій шлях, проте всіх їх об’єднує одне – робити те, чим займаєшся якомога краще і аби від цього була користь для оточуючих.

Самі ж автори, характеризуючи своїх героїв, наче закликають читачів бути схожими на героїв, які стали сторінками цієї книги.

«Суми багаті на творчих, активних, талановитих і працьовитих особистостей. І про них обов’язково треба розповідати, аби у майбутньому про них знали і пам’ятали. Ця збірка лише «перша ластівка» і будемо чекати продовження», – наголосила Антоніна Кохан.

Під час презентації автори книги та сумчани, які стали її героями, отримали в подарунок однойменне видання.