0010.jpg

Сумчани, які мають статус особи, постраждалої від торгівлі людьми, мають право на матеріальну допомогу.

Виплачується така відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівля людьми».

Виплата матеріальної допомоги здійснюється органами соціального захисту населення одноразово у розмірі трьох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб (діти віком до шести років; діти віком від шести до 18 років; працездатні особи; особи, які втратили працездатність), установлених на момент звернення особи за матеріальною допомогою.

Для отримання матеріальної допомоги особа або законний представник дитини, яка постраждала від торгівлі людьми подає органу соціального захисту населення за місцем проживання (перебування) такі документи:

  • заяву за формою, затвердженою Мінсоцполітики;
  • копію довідки про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми;
  • копію документа, що посвідчує особу;
  • копію документа, що підтверджує непрацездатність особи (у разі потреби).

Виплата матеріальної допомоги здійснюється через державне підприємство поштового зв’язку або шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок.

Матеріальна допомога виплачується особі не пізніше одного місяця з дня її звернення до органу соціального захисту населення.