002.jpg

Протягом однієї доби, 11 січня, правоохоронці виявили сім фактів незаконного обігу наркотиків.

 Про це повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

Так, під час санкціонованого обшуку в домоволодінні сумчанина, працівники поліції виявили і вилучили 27 паперових згортків з марихуаною загальною вагою 150 грамів, які той зберігав з метою збуту. Також було виявлено саморобне обладнання для вживання марихуани зі слідами використання та три таблетки невідомого походження. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

По вул. Нахімова правоохоронці зупинили молодого чоловіка, у якого під час поверхневої перевірки було виявлено та вилучено 1 грам амфетаміну.

А на пр-ті Курський, у оселі сумчанина, який вже потрапляв у поле зору поліції за злочини, пов’язані з наркотиками, правоохоронці вилучили посуд, шприци та пляшки із залишками наркотичних речовин. Разом з цим ще й деякі хімічні речовини, що застосовуються у виготовленні наркотиків.

По два грами марихуани поліцейські також вилучили у двох перехожих під час поверхневого огляду на вул. Миру та Ярослава Мудрого.

А у середмісті, на вул. Іллінській, працівники управління патрульної поліції затримали місцевого жителя з чотирма грамами марихуани.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, зловмисникам, згідно із ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.