Надрукувати
Перегляди: 1671

У понеділок, 29 січня, в Сумах відбудеться імпровізований концерт духових оркестрів.

Захід присвячений ушануванню Героїв легендарного січневого бою під Крутами, що відбувся 100 років тому, коли українські вояки та молодь ціною власного життя на кілька днів зупинили наступ більшовицької армії на українську столицю, чим дозволили урядові УНР вперше за понад 150 років (з часів скасування Гетьманщини) добитись міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.

У флешмобі візьмуть участь духовий оркестр 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади та Народний оркестр духових інструментів Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського. В їхньому спільному виконанні пролунають композиції героїчної та патріотичної тематики.

Флешмоб відбудеться у ТЦ «Мануфактура». Розпочнеться о 17:30.

Подібні виступи духових оркестрів (як військових так і цивільних колективів) відбуваються цими днями по всій Україні. Ініціювало їхнє проведення Військово-музичне управління Збройних Сил України з метою всенародного вшанування та увічнення героїчних подвигів захисників України, які самовіддано та мужньо боронили незалежність і цілісність держави, а також усвідомлення суспільством зв’язку подвигу українців, полеглих у бою під Крутами та при обороні Міжнародного аеропорту «Донецьк».