003.jpg

«Крути: 100 років героїчної боротьби української молоді» – круглий стіл за такою темою, організований міською радою спільно з науковцями Сумського державного педагогічного університету ім. А. С Макаренка, відбувся у День вшанування пам’яті Героїв Крут.

Відкриваючи захід, заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Сумської міської ради Степан ПАК наголосив, що саме завдяки історикам, їх науковим розвідкам, піднятим архівним матеріалам ми можемо відтворити події, які в становленні Української державності відіграли ключову роль. Сумчани, молодь мають розширювати свої знання про визвольних рух українських патріотів, про історичні події , які відбувалися ціле століття тому.

Директор навчально-наукового Інституту історії та філософії кандидат історичних наук Юлія ПОДРЄЗ та її колеги-науковці, студенти поділилися з учасниками круглого столу своїми дослідженнями. Розповіли про військове нерівне протистояння на станції Крути, про розстановку сил, про відсутність спорядження та військового досвіду у молоді, яка виступила проти червоної орди.