Надрукувати
Перегляди: 1593

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на необхідності всебічного вивчення робочою групою питання вирубки дерев на Баранівці та створення Баранівського парку.

Як розповів директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО, департамент отримав матеріли лісовпорядкування відповідно до яких, територія Баранівки є землями лісогосподарського призначення. Пунктом 5 Прикінцевих положень Лісового кодексу України визначено, що до одержання у встановленому порядку державними лісогосподарськими підприємствами державних актів на право постійного користування земельними лісовими ділянками, документами, що підтверджують це право на раніше надані землі, є планово-картографічні матеріали лісовпорядкування.

«Відповідно до Закону Україну «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності» дані землі є державною власністю, міська рада не є розпорядником земель лісогосподарського призначення», – сказав посадовець.

На що міський голова відповів: «Розумію, що це державна власність, проте ми повинні контролювати ситуацію, яка відбувається на території нашого міста. І робоча група дасть це зробити».

Олександр Лисенко наголосив, що робоча група повинна з’ясувати чи дійсно там є загроза зараження дерев, а також звернутися до обласної влади, аби та вирішила питання створення на Баранівці заповідного об’єкту: «Якщо ми маємо на меті створити Баранівський парк, то давайте звернемося до обласної державної адміністрації та обласної ради, щоб вони прийняли відповідне рішення і створили там таку зону, як на Басах», – зазначив Олександр Лисенко.

Керманич міста доручив департаменту забезпечення ресурсних платежів за тиждень прозвітувати з даного питання.