Надрукувати
Перегляди: 1584

У четвер, 8 лютого, у Центрі обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей відбувся «круглий стіл», під час якого йшлось про підтримку учасників АТО з боку міської влади.

 Зокрема, мова йшла про можливість підписання меморандуму щодо подальшої співпраці між Центром та громадськими організаціями, про програму забезпечення житлом та земельними ділянками учасників АТО.

Окрім того, присутніх поінформували про пільги та програми, які заплановані на 2018 рік.

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ звернулась до учасників «круглого столу»: «Вже не перший рік міська влада тримає на контролі забезпечення учасників АТО необхідними соціальними послугами. 2018 рік не є винятком. Хочу, аби сьогоднішній діалог був конструктивним і ви висловили свої пропозиції до питань порядку денного та нашої подальшої співпраці».

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО більш детально розповіла про те, які ж саме послуги учасники АТО можуть отримувати за допомогою департаменту, а також про те, що нового планується в поточному році.

За словами Світлани Маринченко, вперше у 2018 році заплановано надання одноразової допомоги дітям, батьки яких загинули, до Дня захисту дітей в розмірі 1 тис. грн. на загальну суму 19 тис. грн.; одноразової допомоги сім’ям загиблих учасників АТО до Дня міста по 1 тис. грн. на загальну суму 63 тис. грн.; одноразової допомоги інвалідам війни з числа учасників АТО до Дня Захисника України по 1 тис. грн. на загальну суму 60 тис. гривень.
Потому директор Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей Олександр МОРДВАНЮК звернувся до голів громадських організацій з тим, аби вони ознайомились із текстом меморандуму про подальшу співпрацю між Центром та громадськими організаціями.
Під час «круглого столу» учасники АТО мали можливість звернутись з питаннями до заступника міського голови Альони Дмітрєвської, заступника директора департаменту соціального захисту населення Світлани Маринченко та директора Центру обслуговування учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей Олександра Мордванюка.

Висловлювали, зокрема, пропозиції з розширення спектру послуг, які надаються в Центрі, встановленню інформаційних табличок на вулицях, які були перейменовані на честь загиблих в АТО сумчан. Також присутні просили міську владу врегулювати роботу Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові. Мова йшла про те, аби її члени не зважали на те, де учасники АТО прохають виділити їм землю, а дивитись на те, де саме ніс службу військовий та наскільки добросовісно виконував свої обов’язки.