006.jpg

У середу, 7 лютого, відбулось засідання журі конкурсу на визначення кращої ескізної пропозиції арт-об’єкта у сквері в районі вулиці Кузнечної та площі Покровської.

Усього на конкурс було подано сім робіт. Їхні автори пропонували розмістити на даному місці: скульптуру коня; контактну скульптурну композицію «Натхнення»; скульптуру дівчинки біля годівнички для птахів; проект одразу з трьома арт-об’єктами: альтанкою, оповитою трояндами, кованою лавкою з парасольками, кованим декоративним букетом троянд; скульптури, що символізують «Прагнення», «Україну», «Прогрес»; скульптуру саксофоніста; малу архітектурну форму «Політ».

«Ми прагнули, аби цей сквер став свого роду місцем тяжіння, щоб сюди хотілося приїхати, подивитися на нього, побути в ньому. Проекти красиві, але за душу нічого не бере», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Інші члени журі серед іншого зауважували, що конкурсне рішення мало бути підпорядкованим існуючим транспортним і пішохідним зв’язкам, що ставило учасників конкурсу в певні рамки. Разом із тим усі зійшлись на тому, що основне завдання конкурсу – надати новому місцю для відпочинку впізнаваності і привабливості, створити яскравий акцент у вигляді арт-об’єкта, оригінальної форми символічного відображення понять загальнолюдських цінностей – в повній мірі не знайшло відображення в жодному з представлених проектів. В роботах простежується традиційність, відсутня креативна думка і новизна.
Відтак у підсумку вирішили, що не можливо присудити перше місце і рекомендувати для подальшої реалізації жоден із конкурсних проектів.