0012.jpg

Міністерство фінансів підготувало проект урядової постанови, яким пропонується запровадження для співвласників, що сплачують внески до ОСББ, монетизації пільг і субсидій зі сплати за утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та вивезення сміття.

Документ передбачає внесення змін до постанови Кабміну №256 від 4 березня 2002 року, якими пропонується розрахунки за квартирну плату (утримання будинків та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот здійснювати безпосередньо на рахунки споживачів, які самостійно зможуть розраховуватися за комунальні послуги.

У разі ухвалення постанови, кошти на оплату житлокомпослуг перераховуватимуться на особистий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або через відділення поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта» з 1 квітня 2018 року.

Cумська міська рада була однією з перших, що звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира ГРОЙСМАНА з проханням негайно запровадити для членів ОСББ монетизацію пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Голова Асоціації ОСББ «Сумщина» Роман ГУЧЕНКО назвав появу проекту відповідної урядової постанови, лише початком, адже йдеться не про всі види ЖКП.