0010.jpg

Наприкінці минулого року відбулися зміни у Цивільному процесуальному Кодексі України, у зв’язку з чим недієздатні особи набули права звернення до суду із заявами щодо поновлення їх дієздатності.

Крім того, нововведення торкнулись вимог до змісту заяви про визнання особи недієздатною та обмежень строку дії рішень суду про визнання фізичної особи недієздатною. З огляду на це, громадяни звертаються за правовою допомогою до Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тож, для узгодження спільних дій 13 лютого в Зарічному районному суді міста Суми відбулась зустріч з питань нововведень у Цивільному процесуальному кодексі України, в якій взяли участь представники органу опіки та піклування міської ради та адвокати, що надають консультації в Центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час зустрічі голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна ШЕЛЄХОВА ознайомила присутніх з матеріалами, що стосуються змін у законодавстві та практикою інших регіонів України при розгляді справ з питань визнання осіб недієздатними, а також практикою європейських судів.

Представники органу опіки та піклування міської ради проінформували про роботу опікунської ради, а також про перелік питань, з яких виносяться пропозиції органу опіки та піклування та надаються роз’яснення громадянам.DSC03896

Також були обговорені питання вимог до результатів судово-психіатричної експертизи та надання роз’яснень заявникам, які звертаються до органу опіки та піклування, щодо подань до суду.

Допомогу з питань, які входять до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, кабінети 210 та 211, телефони: 60-45-21, 60-44-48.

З питань правової допомоги можна звертатися до Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Суми, вул. Покровська, 9/1, телефони: 66-51-08; (066)7713261; (098)3806938.