007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав управлінню освіти і науки два дні на те, аби там визначились, чи потрібно оголошувати загальноміський карантин.

Відповідне доручення під час щопонеділкової апаратної наради отримала начальник даного структурного підрозділу Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО одразу після доповіді в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олени ЧУМАЧЕНКО.

Остання зазначила, що минулого тижня у місті було зареєстровано 2541 випадок захворюваності на ГРВІ і грип, що на 26,6% більше за попередній тиждень. Серед хворих 67,6% діти. У порівнянні із попереднім тижнем кількість їх збільшилась на 16,2%. Серед школярів ця цифра збільшилась на 22%.

Загальний показник захворюваності на 4% нижче порогового рівня.

Минулого тижня госпіталізовано 152 мешканці міста. Серед госпіталізованих 90% – це діти. 36% – діти шкільного віку.

«У міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди всі ліжка інфекційних відділень заповнені. У разі необхідності буде розглянуто можливість перепрофілюванння ліжок в інших відділеннях. Окрім того, двоє дітей минулого тижня перебували у відділенні інтенсивної терапії з тяжким перебігом, але на сьогодні вже переведені в інфекційне відділення. В міській клінічній лікарні № 4 є вільні ліжка»,– доповіла Олена Чумаченко.

За словами начальника управління освіти і науки, станом на п’ятницю, 19 лютого, у місті повністю було закрито сім шкіл. У деяких – лише окремі класи.

«Сьогодні промоніторимо ситуацію ще раз і дізнаємось, скільки наразі дітей не відвідують заняття у зв’язку із хворобою», – сказала Антоніна Данильченко.

На це Олександр Лисенко зауважив: «Маємо подумати, як краще вийти з цієї ситуації. Ми на межі, адже 4% залишилось до порогового рівня. Якщо вже намітилась така тенденція, то давайте вживати невідкладних заходів, аби зупинити поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей».