Надрукувати
Перегляди: 3662

У п’ятницю, 23 лютого, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якої вирішувалось, чи оголошувати загальноміський карантин у закладах освіти.

Спершу про ситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ доповіла в. о. начальника відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО.

За її словами, на поточному тижні зареєстровано 2970 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14,5% більше, ніж попереднього тижня. Серед тих, хто занедужав, 64% – діти до 18 років.

Протягом тижня було госпіталізовано 150 сумчан, серед яких 85% – діти.

У зв’язку із тим, що у деяких школах було призупинено навчальний процес, кількість госпіталізованих школярів дещо зменшилась.

Проте на сьогодні у стаціонарних відділеннях міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди перебуває 148 хворих дітей на 115 інфекційних ліжках. У зв’язку із цим додатково розгорнуто 30 ліжок у дерматологічному відділенні.

Про ситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ серед дітей шкільного та дошкільного віку доповіла начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО. Вона повідомила, що станом на 23 лютого у Сумах не працюють 11 шкіл, шість із них мали відновити роботу у понеділок. У деяких школах були застосовані карантинні заходи щодо окремих класів.

Дитячі садочки працювали у звичайному режимі.

Заслухавши інформацію від фахівців Сумського обласного гідрометеорологічного центру та управління Держпродспоживслужби в м. Сумах, члени комісії вирішили запровадити карантин у закладах загальної середньої освіти міста до 3 березня включно, перевести дитячі садочки на черговий режим роботи, заборонити роботу позашкілля, проведення масових заходів, запровадити масковий режим у лікувальних закладах міста та обмежити відвідування хворих, забезпечити дезінфекцію комунального та приватного транспорту, посилити роботу пунктів обігріву.