Надрукувати
Перегляди: 1385

У поточному році в Сумах сучасні системи відеоспостереження встановлять ще у дев’яти закладах загальної середньої освіти.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради повідомила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Інформуючи про перебіг даних робіт, посадовиця повідомила, що у 2017 році КП «Інфосервіс» разом із управлінням освіти і науки введено в дію розгалужену систему відеоспостереження за публічним порядком в п’яти закладах загальної середньої освіти: у спеціалізованих школах № 7 імені Максима Савченка, № 29, № 25, у загальноосвітніх школах № 27, № 22 імені Ігоря Гольченка. Загалом було встановлено 37 камер, фактично використано 347,65 тис. гривень.
«Відеоспостереження дає велику користь: керівник чи черговий може спостерігати за тим, що відбувається у школі. Ведеться відеозапис», – зазначила начальник управління освіти і науки.

Робота зі встановлення у закладах загальної середньої освіти сучасних систем відеоспостереження продовжується і у поточному році. Насамперед, зауважила Антоніна Данильченко, приділяють увагу школам, що розташовані на віддалі від магістральних доріг.

У лютому-березні відеокамери буде встановлено у семи школах: спеціалізованих школах № 9, № 17, № 30, загальноосвітніх школах № 12, № 18, № 19, гімназії № 1.

У квітні-травні системами відеоспостереженням буде оснащено ще два заклади загальної середньої освіти: загальноосвітню школу № 23. спеціалізовану школу № 2 ім. Дмитра Косаренка. На встановлення обладнання планується використати 630 тис. грн., на обслуговування – 111,5 тис. гривень.

Дані роботи, повідомила начальник управління освіти і науки, продовжать і у наступному році, бо встановлення сучасних систем відеоспостереження, нагадала відбувається згідно з підпрограмою 8 «Реалізація пілотних проектів по впровадженню електронних сервісів» міської програми «Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем на 2017 – 2019 роки м. Суми».

Принагідно міський голова Олександр ЛИСЕНКО вийшов із пропозицією встановити камери відеоспостереження й на підходах до шкіл, а також нагадав підлеглим про необхідність облаштування відповідною системою місць масового скупчення людей та в’їздів у місто.