005.jpg

9 березня у Сумах, біля пам’ятника Т. Г. Шевченку, відбулися урочистості та покладання квітів з нагоди 204-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря.

У заході взяли участь керівництво міста та області, представники громадських організацій та мешканці міста.

Шануючи найвідомішого українця, присутні говорили про те, що Тарас Шевченко став пророком своєї рідної землі, який віддав своє життя заради України.

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО відзначив визначну роль Тараса Шевченка у становленні української нації та пророчу силу його творів для прийдешніх поколінь.

«Сьогодні в Україні святий день, сьогодні День народження великого українця, поета, Кобзаря Тараса Шевченка. Він поєднав у собі кращі риси українця. Він жив Україною і помер заради її свободи. Тарас Шевченко став для всіх нас взірцем національної свідомості. Нині, в часи війни на Сході нашої держави, твори Тараса Шевченка видаються особливо актуальними, – зазначив Володимир Войтенко. – Ми маємо вклонилися йому до землі за його вічне слово, за любов до України, за віру, що для рідної країни настануть щасливі часи волі і добробуту».

Цього дня сумчани долучилися до благодійного концерту «З любов’ю до Тараса», що відбувався в обласній філармонії.