005.jpg

Сьогодні в Сумах відбувся семінар для представників об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування за програмою «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг.

Експерт програми «U-LEAD з Європою» Петро МАКАРЕНКО розповів присутнім, що дана програма є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Однією з головних цілей програми є розширення прав і можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам.

У процесі спілкування експерт зупинився на результатах початкової фази програми за напрямком «Покращення якості адміністративних послуг», розповів про ризики та виклики створення чи модернізації ЦНАПів.

Присутні мали можливість озвучити проблемні питання, з якими стикаються у свій роботі, та розповіли про свої напрацювання у цій сфері.

Потому ж Петро Макаренко перейшов безпосередньо до фази впровадження та розповів про умови та правила участі у першому відборі учасників програми.

До участі у заході долучилась і заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА.

Вона зазначила, що створення та розвиток Центрів надання адміністративних послуг має відбуватись системно і виважено.

«Уже є багато напрацювань у цьому напрямку. І нині набагато простіше, ніж це було декілька років тому, керуючись досвідом інших, створювати ЦНАПи. Наразі у Сумах успішно функціонує один з найкращих ЦНАПів в Україні, але він і досі розвивається, збільшує свій потенціал. Тому сьогоднішня зустріч є корисною для нас», – сказала Ольга Волошина.