002.jpg

У середу, 14 березня, фахівці «Клініки, дружньої до молоді» сумісно з благодійною організацією «Крок назустріч» провели акцію «Безпечне кохання».

Відбулась така у Сумському центрі професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг.

Студентам нагадали основні принципи роботи та специфіку закладу «Клініка, дружня до молоді». Психолог клініки Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА приділила особливу увагу стосункам в підлітковому віці.

Завідувачка клініки Владлена КОНЦЕВИЧ провела групове дотестове консультування та озвучила всі шляхи передачі ВІЛ та розповіла про особисту відповідальність.

Старший соціальний працівник благодійної організації «Крок назустріч» Алла КРІПАК озвучила статистику в Сумах та області, нагадала студентам про використання презервативу та наголосила, що немає легких наркотиків, а є лише вибір починати чи ні.

Студенти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест на ВІЛ.

Студентки мали можливість в індивідуальному порядку задати питання та поспілкуватися в контексті «розмова про потаємне» з лікарем – гінекологом Катериною КРАСНОНОС.

Всі бажаючі мали можливість пройти тестування. Протестовано 25 осіб.

Тестування на ВІЛ – це не лише аналіз, це дієвий інструмент профілактики. ВІЛ-інфекція – керована, тобто від кожного особисто залежить інфікується він ВІЛ чи буде знати всю інформацію і захистить себе.

Після завершення зустрічей молодь отримала методичну літературу з теми зустрічі та засоби контрацепції.