002.jpg

Сьогодні виконавчий комітет ухвалив рішення «Про черговий призов громадян на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року».

У даному рішенні йдеться про забезпечення організації та проведення призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у квітні-травні поточного року громадян чоловічої статі, яким до дня відправки у військові частини виповнилось 20 років та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Черговий призов проводиться відповідно до Указу Президента України від 15 лютого 2018 року № 33/2018.

З метою якісного проведення чергового призову громадян призовна та лікарська комісія розпочнуть свою роботу 2 квітня й працюватимуть по 31 травня цього року.

На керівників житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків (у тому числі гуртожитків), незалежно від підпорядкування та форм власності, відповідно до статті 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» покладається завдання: своєчасно подавати до Сумського міського військового комісаріату необхідні відомості про призовників та сповіщати призовників про виклик до Сумського МВК.

Як повідомив начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами Григорій БРЯЗКУН, при опрацюванні даного проекту рішення з представниками обслуговуючих організацій, ті наголосили на необхідності присутності при врученні повісток представника поліції.

«Міський військовий комісаріат має розробити графіки вручення повісток за місцем реєстрації призовників. Такий графік військкомат погоджує з керівником обслуговуючих організацій та обов’язково залучає до вручення повісток представника поліції. І у визначені дні вони разом робитимуть оповіщення, – додав Григорій Брязкун. – Фактично це буде комісія, тому можна буде скласти акт про відмову отримання повістки чи відсутність призовника за місцем реєстрації і вже призовника можна буде притягнути призовника до адміністративної відповідальності».

Разом з тим, керівники підприємств, організацій, установ і навчальних закладів міста мають виділити технічних працівників для роботи на міській призовній дільниці Сумського міського військовому комісаріаті на період із 2 квітня по 31 травня 2018 року.

Відділу охорони здоров’я доручено забезпечити прибуття медичних працівників до міської призовної дільниці Сумського міського військового комісаріату для проведення медичного огляду громадян, які підлягають призову на строкову військову службу.

Міському відділу поліції необхідно проводити розшук, затримання і доставку до Сумського об’єднаного міського військового комісаріату громадян, які ухиляються від призову.

Управлінню освіти і науки треба забезпечити прибуття психологів навчальних закладів міста для роботи позаштатної групи професійно-психологічного відбору.