003.jpg

Сьогодні відбулось засідання регіональної платформи Асоціації міст України, під час якого йшлось про «Проблеми об’єднання міських і сільських громад. Необхідність законодавчих змін».

Участь у заході взяли народні депутати України, представники міської та обласної влади, голови міст та об’єднаних громад-членів АМУ, а також консультанти Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України.

Говорили про прогрес реформи децентралізації влади на Сумщині та зосередили увагу на становищі вже створених ОТГ, передачі земель з державної до комунальної власності та внесенні змін до Конституції стосовно представництва органів місцевого самоврядування в судових органах.

Також присутні обговорили проекти Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення», «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», «Про регулювання містобудівної діяльності».

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК закликав учасників засідання виокремити найголовніші питання, які потребують нагального вирішення для успішного розвитку громад, та донести їх до вищого керівництва країни.

«Ми маємо скористатись присутністю тут народних депутатів та озвучити ті проблеми, які нині нас хвилюють та з якими ми зіткнулись під час децентралізації влади», – сказав посадовець.

За результатами зустрічі члени Сумського регіонального відділення АМУ вирішили направити звернення до народних депутатів від Сумщини. У документі викладені всі питання, які стосуються функціонування органів місцевого самоврядування в рамках децентралізації.