007.jpg

У середу, 28 березня, у бібліотеці-філії № 8 для дев’ятикласників ЗОШ №15 провели профтайм «Моя професія – моє майбутнє».

Захід організували з метою підвищення рівня інформованості підлітків з питань профорієнтації, розширення їхніх знань про світ професій.

Провідний бібліотекар Надія ТЕЛЬНА наголосила, що вибір професії - відповідальний крок у житті кожної людини, розкрила правові аспекти працевлаштування неповнолітніх.

Також представила підбірку відеороликів «Праця неповнолітніх» та «В яких країнах використовується праця неповнолітніх».

Запрошена на зустріч провідний фахівець відділу активної підтримки Сумського міського центру зайнятості Наталія ВАСИЛЮК ознайомила школярів з послугами новоствореного Центру професійного успіху «Моя Кар’єра». Дала також важливі поради щодо вибору майбутнього фаху, які допоможуть уникнути розчарувань на початку трудової діяльності, ознайомила з презентацією «Вибір професії», яка допомогла розібратися у великому розмаїтті різних спеціальностей та відеороликом про найбільш незвичні професії. Активними були і школярі, які залюбки поспілкувались із фахівцем та розповіли про професії, які їм подобаються.

Вони мали можливість ознайомитись з бібліодайджестом «Актуальні професії сьогодення», роздатковими матеріалами Сумського міського центру зайнятості.