Надрукувати
Перегляди: 1494

Заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА та начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ зустрілись із головам квартальних комітетів, аби обговорити завдання для приватного сектору на час проведення місячника благоустрою.

Заступник міського голови закликала голів квартальних комітетів активно долучати жителів приватного сектору до наведення чистоти на територіях кварталів. Посадовиця запевнила в тому, що міська влада своєю чергою забезпечить вивіз зібраного сміття.

«Просимо, щоб ви допомогли нам, і в той же час це буде ваша допомога вам самим», – наголосила Ольга Волошина.

Разом із тим вона попросила голів квартальних комітетів оперативно інформувати про наявні у них проблеми її особисто, відділ «Служба 15-80» або управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» та працювати над їх вирішенням із закріпленими за округами депутатами міської ради. Також уже нині закликала детально вивчити питання вивезення сміття та наявності на території кварталів стихійних звалищ.

Зі свого боку Руслан Голопьоров звернувся до голів квартальних комітетів із проханням у випадку проведення окремими власниками домоволодінь робіт із підняття чи облаштування тротуарів, земляних робіт негайно сповіщати Інспекцію з благоустрою, адже у першому випадку це дозволить зреагувати ще на початку, а не тоді, коли роботи будуть виконані, а у другому – добитись від виконавця відновлення порушеного покриття.

Серед питань, які порушили цього дня перед посадовцями голови квартальних комітетів, – методи впливу на підприємців, що мають будівлі на територіях кварталів і не здійснюють благоустрій прилеглої території, розчищення доріг взимку та винищення амброзії. Начальник Інспекції з благоустрою повідомив, що виписати штраф за неприбирання можна лише в присутності власника споруди, а це ускладнює наведення ладу, відтак, переломити ситуацію можна лише внесенням змін до законодавства.

По іншим двом питанням ситуація оптимістичніша. Ольга Волошина повідомила, що надалі планується виділення коштів на це з міського бюджету на прибирання доріг у приватному секторі, на боротьбу з амброзією фінансування вже передбачене, тож, порадила подавати відповідні заявки до департаменту інфраструктури міста.