0012.jpg

У Сумах тривають перевірки дотримання вимог пожежної безпеки у торговельно-розважальних центрах.

Такі проводять цього тижня фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області із залученням експертів та представників засобів масової інформації.

Вже відбулося інспектування у «Мануфактурі» та «Лавині».

Спеціалісти обстежили наявність та стан пожежних кранів, рукавів, вогнегасників та евакуаційних виходів, система димовидалення, пожежної сигналізації тощо. Перевірялася і автоматична система пожежогасіння та працездатність відповідного обладнання.

Для наочності були організовані навчальні нештатні ситуації. Присутнім довелося рятуватися, використовуючи евакуаційні шляхи.

На місце виклику приїздили пожежно-рятувальні підрозділи, які, після виходу людей з приміщення, приступали до ліквідації умовної пожежі.

Під час навчання персонал ТРЦ відпрацював свої дії при надзвичайних ситуаціях, а рятівники удосконалили навички з ліквідацій пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Проведені перевірки засвідчили забезпечення протипожежного захисту у торговельно-розважальних центрах, обізнаність персоналу щодо дій під час пожежі.

Відповідні інспектування об’єктів з масовим перебуванням людей у Сумах проходитимуть і надалі.

Нагадаємо, такі перевірки ініційовані Урядом з метою приведення громадських закладів до належного рівня протипожежного захисту.

За матеріалами управління ДСНС України у Сумській області