003.jpg

У четвер, 12 квітня, відбулось чергове планове засідання комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

На розгляд комісії було внесено подання про призначення (відновлення) соціальних виплат 55 внутрішньо переміщеним особам.

За результатами засідання дев’яти внутрішньо переміщеним особам було вирішено призначити (відновити) пенсії, а також призначено 44 внутрішньо переміщеним особам щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів державних соціальних виплат, двом внутрішньо переміщеним особам відмовлено у призначенні щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг з причин, передбачених законодавством.

Також члени комісії розглянули подання щодо розгляду результатів проведення перевірки фактичного місця проживання/перебування департаментом соціального захисту населення. Відповідно до складених актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї 54 внутрішньо переміщеним особам підтверджено місце фактичного проживання та 15 осіб були відсутні під час чергової перевірки.