005.jpg

У вівторок, 17 квітня, президент об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та директор Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Микола РЕЗНІК побували у НВК № 16 ім. Олексія Братушки.

Візит був присвячений знайомству з навчально-виховним комплексом та напрацюваннями у сфері інклюзивної освіти.

Маріанне Піффаретті та інші гості побачили кабінет мистецтва, в якому проводяться корекційні заняття з ритміки, кабінет для індивідуальних занять вчителя і дітей із гри на бандурі, кабінет трудового навчання, який має швейну майстерню та обладнаний для проведення корекційних занять з соціально-побутового орієнтування, а також оглянули їдальню, де встановлено столи з попередніх гуманітарних вантажів, доправлених до Сум Маріанною Піффаретті.

Ансамбль бандуристів «Перлинка» привітав візитерів захопливою грою на українському національному інструменті, опісля гостям вручили сувеніри та запросили до чаю.

Як повідомила директор навчально-виховного комплексу Олена СТАЙКО, у НВК № 16 ім. Олексія Братушки нараховується 360 дітей, з них 24 дитини навчається на інклюзивній формі навчання, 23 з яких знаходяться у шкільному підрозділі, що налічують 9 класів та одна дитина – у дошкільному підрозділі старшої групи.

У закладі дев’ять учнів навчаються за спеціальною програмою для дітей із затримкою психологічного розвитку, вісім дітей – за спеціальною програмою для дітей з порушенням інтелекту, сім дітей – за спеціальною програмою для дітей із порушенням опорно-рухового апарату.

Навчальний процес забезпечують заступник начальника з навчально-виховної роботи інклюзивної роботи, вчитель-логопед, практичний психолог, корекційний психолог, дефектолог, вчитель лікувальної фізкультури, асистенти вчителя, водій автобуса та супровідник дітей в автобусі.

У НВК нараховується 20 навчальних кабінетів, які обладнані відповідно до вимог, зокрема: кабінет корекційно-розвиткових занять, лікувальної фізкультури, кабінет психологічної служби, логопедичний кабінет.

Президент об’єднання «Help-Point Sumy» звертаючись до керівництва закладу, зазначила: «Рада тому, що стільки людей долучаються до того, аби функціонував цей заклад. Ви робите великий обсяг роботи. З великою повагою ставлюся до всіх педагогів, вихователів, відповідних фахівців, які працюють у закладі, ваша робота дуже непроста, але дуже важлива. Адже необхідно, щоб особливі дітки отримували відповідну освіту».

Вона побажала усім працівникам НВК № 16 ім. Олексія Братушки сил та наснаги у подальшій роботі, натхнення надалі працювати так само віддано, як і зараз.