0012.jpg

У понеділок, 16 квітня, в управлінні «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» відбувся семінар-навчання з питань застосування на практиці стандартних операційних процедур для посадових осіб територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби України в Сумській області та адміністраторів Центру, що надають адміністративні послуги щодо оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Заняття організовано за ініціативи керівника УДМС України в Сумській області Дмитра КОСТЄННІКОВА. Проведено під керівництвом в.о. першого заступника начальника УДМС України в Сумській області Людмили СТАРЦЕВОЇ та за участі працівників сектору оформлення документів відділу з питань громадянства, паспортизації та реєстрації, з метою напрацювання єдиних для всієї області підходів до організації роботи в частині прийому та обслуговування громадян, які звертаються з питань отримання адміністративних послуг, зокрема, паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Під час семінару-навчання Людмила Старцева акцентувала увагу присутніх на неухильному дотриманні працівниками територіальних підрозділів ДМС етики поведінки, комунікативного стандарту спілкування, наданні повних, вичерпних консультацій суб’єктам звернень, застосування стандартних операційних процедур, з метою вдосконалення напрямку роботи служби в частині оформлення та видачі біометричних документів.dms3 0

Окремо, учасники зібрання обговорили ряд практичних процесів та проблемних питань, що виникають в процесі їх реалізації, зокрема, особливості зняття біометричних даних заявника, здійснення процедури фотографування, внесення відомостей до заяви – анкети, підстави для внесення змін до транслітерації, роботи в базі даних недійсних документів тощо.

Завершили заняття тестовою перевіркою знань присутніх вимог чинного законодавства, що регламентує діяльність служби в напрямку паспортної роботи.