007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з президентом благодійного об’єднання «Help Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ, директором Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Миколою РЕЗНІКОМ, аби обговорити перспективи співпраці у питанні надання гуманітарної допомоги зі Швейцарії у поточному та наступному роках.

На початку зустрічі міський голова подякував благодійниці за допомогу нашому місту.

«За багато років співпраця зі швейцарськими партнерами стала невід’ємною частиною життя сумчан. Завдяки допомозі благодійного об’єднання «Help Point Sumy» вдалося зміцнити матеріально-технічну різних закладів соціальної сфери нашого міста, – зазначив у ході зустрічі зі швейцарською гостею Олександр Лисенко.– Тож, від імені всіх жителів щиро дякую за реальні добрі справи, що ви робите».

Далі сторони обговорили організаційні питання постачання та передачі другого траншу гуманітарного конвою, окремо зупинялись на дозвільних процедурах визнання вантажу як гуманітарної допомоги.

Маріанне Піффаретті повідомила, що наприкінці минулого тижня до Сум прибула чергова гуманітарна допомога від швейцарського благодійного фонду, загальною вагою 57,3 т. Другий цьогорічний гуманітарний конвой прибуде вже 20 вересня у складі семи вантажівок з вантажем приблизно такою ж вагою. І складатиметься як завжди з матеріалів для лікарень і шкіл, пожежних і рятувальників тощо.

За словами швейцарської гості, вона планує попередньо відвідати Суми на початку серпня, щоб привезти всі необхідні документи, аби не виникало ніяких ускладнень.

«Що стосується більш віддалених планів – у Швейцарії вже завантажуються контейнери на 2019 рік, тобто співпраця планується і надалі», – підкреслила благодійниця.

Крім того, під час зустрічі Маріане Піффаретті поділилася приємними враженнями представників гуманітарної місії від перебування в Сумах, зокрема від відвідин КП «Електроавтотранс» і ТОВ «Керамейя» та подякувала всіма, хто приєднався до благодійної справи: «Щиро вдячна всім, хто брав участь в організації починаючі із зустрічі на кордоні Сумської області до самого розвантаження контейнерів. В нашому розумінні саме так має виглядати співпраця».