003.jpg

Напередодні Всесвітнього Дня охорони праці в обласній філармонії відбулись урочистості, під час яких заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ привітала фахівців галузі охорони праці.

28 квітня вже 15-й рік поспіль в Україні відзначатимуть День охорони праці.

У вітальному слові Альона Дмітрєвская підкреслила важливість роботи спеціалістів з охорони праці, які роблять все необхідне, аби виключити можливість нещасного випадку або аварії на виробництві.

«Від імені міського голови та від мене особисто прийміть щирі вітання із вашим професійним святом, Днем охорони праці. Хочеться звернутись до вас передусім зі словами вдячності. Ваша праця на перший погляд, непомітна, однак така важлива, адже ви завжди на варті охорони здоров’я і життя наших працівників, – звернулася з вітальним словом заступник міського голови. – Сьогодні ми відзначаємо людей, які щоденно працюють над тим, щоб створити безпечні умови праці на підприємствах нашого міста».

Вона подякувала усім присутнім за роботу та побажала міцного здоров’я, затишку в домівках, наснаги у роботі, і щоб найвищою відзнакою роботи була, перш за все, людська вдячність.

Потому Альона Дмітрєвская за вагомий особистий внесок у напрямку створення належних, безпечних і здорових умов праці на робочих місцях, високий професіоналізм та з нагоди Дня охорони праці нагородила грамотами міського голови начальника відділу охорони праці КП «Електроавтотранс» Олександра ГРИЦЕНКА, слюсаря АВР ІV-го розряду дільниці каналізаційних мереж управління каналізаційного господарства КП «Міськводоканал» Євгенію СОРОКУ, доглядача Ново-Центрального Барановського кладовища КП «Спеціалізований комбінат» Надію МІРОШНІЧЕНКО, майстра господарського відділу КП «Сумитеплоенергоцентраль» Ганну МИКИТЧИК та провідного інженера з пожежної охорони Інституту прикладної фізики Національної академії наук України Олексія ПАВЛЕНКА.

Нагадаємо, за ініціативи Міжнародної організації праці з метою привернення уваги громадськості до питань охорони праці, виробничого травматизму та смертності працівників на робочому місці щорічно 28 квітня понад сто країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Цьогорічний Всесвітній день охорони праці відзначається під девізом «Захищене і здорове покоління».

Також у 2018 році відзначається 100-річчя з дня утворення технічної інспекції праці профспілок. Саме з утворенням цього органу в 1918році розпочався етап побудови цивілізованих відносин у сфері праці, в яких найбільшою соціальною цінністю була визначена людина праці. Ставши родоначальником всіх органів, що опікуються питанням додержання законодавства про охорону праці технічна інспекція профспілок і сьогодні продовжує виборювати для працівників нашої країни гідні умови праці.