0010.jpg

З метою відпрацювання ефективних дій під час виникнення надзвичайних ситуацій у четвер, 26 квітня, в закладах освіти міста провели День цивільного захисту.

Програма Дня цивільного захисту була цікавою і насиченою. Для школярів провели різнопланові заняття, зокрема, організували евакуаційні заходи, відпрацювали інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу закладу освіти у разі виникнення аварійної ситуації, швидкої та безпечної евакуації дітей.

Вагомою складовою Дня цивільного захисту стало проведення інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених 32-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС, формування правильного алгоритму дій під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та суспільно-політичного характеру.

Представники Державної служби з надзвичайних ситуацій у Сумській області ДСНС, відділів ювенальної превенції, вибухотехнічного забезпечення, кінологічного центру Головного управління Національної поліції, навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Сумської області ознайомили учнів та педагогів з професійними підходами до захисту життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу.