Надрукувати
Перегляди: 1411

Постійна комісія з питань перевірки організації харчування дітей у навчальних закладах Сум у середу, 25 квітня, вивчала організацію харчування дітей, а також безпечність та якість продукції у школах № 6 і № 9.

Суттєвих недоліків комісія не виявила.

Шкільні харчоблоки мають середній рівень матеріально-технічного забезпечення, достатню кількість столового посуду та кухонного інвентарю, забезпечені проточною холодною і гарячою водою.

Працівниками харчоблоку перевірених закладів своєчасно пройдені профілактичні медичні огляди, гігієнічне навчання. Зняття проби готової продукції здійснюють медпрацівники та працівники закладу (призначені наказом), які пройшли медогляд і мають допуск до роботи.

У відповідності до щоденного меню у перевірених закладах наявні всі основні види продуктів, страви різноманітні, постійно чергуються. Меню складається на кожен день тижня з урахуванням перспективного меню, яке погоджено з управлінням Держпродспоживслужби в м. Сумах.

Не було виявлено порушень у сервіруванні сніданків. Накриття столів починалося вчасно за 10-15 хвилин до сніданку з третьої страви, потім – друга страва.

При перевірці встановлено, що залишки їжі не перевищували 15% від об’єму порції.

Належним чином організований контроль адміністрації та батьківської громадськості за якістю харчування школярів, роботою їдальні та харчоблоку, дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, веденням відповідної документації, охопленням дітей повноцінним харчуванням у перевірених загальноосвітніх закладах.

Кількість учнів, які охоплені гарячим харчуванням у школі № 9 – 697. Із них: 605 – учні 1-4 класів, 92 – учні 5-11 класів (90 учнів групи продовженого дня, 47 учнів, батьки яких беруть, брали участь у проведенні АТО, 4 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 28 учнів з малозабезпечених сімей, 12 дітей-інвалідів).

Кількість учнів, які охоплені гарячим харчуванням у школі № 6 – 691. Із них: 552 – учні 1-4 класів, 139 – учні 5-11 класів (96 учнів групи продовженого дня, 61 учень, батьки яких беруть, брали участь у проведенні АТО, 8 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 22 учні з малозабезпечених сімей, 17 дітей-інвалідів) .

Дієтичне харчування (стіл №5) організовано у школі № 9 для 12 учнів, у школі № 6 – для дев’яти учнів та передбачає у закладах освіти тільки зміну технології приготування страв.

Вартість сніданку у вище названих школах учнів 1-4 класів становить 8 грн., 13 грн., 14 грн., учнів пільгових категорій – 14 грн.; обід для учнів, які відвідують групу продовженого дня та учнів пільгових категорій, – 10 грн., 14 гривень. Батьківська доплата за сніданок для учнів 1-4 класів складає від 5 до 6 гривень.

Постачання продуктів харчування до школи № 9 здійснюють КОРП «Дрібнооптовий», ФОП Оломпієва Я. М., ФОП Мандрика С. С., ПО «Сумський виробничий комбінат», ФОП Жовба В. І., ФОП Нікітін С. П.; до школи № 6 – КОРП «Дрібнооптовий», ФОП Оломпієв О. М., ФОП Жовба В. І., ФОП Коваленко А. М.

Договори на постачання продуктів харчування укладені.

Продукти постачальниками завозяться своєчасно, централізовано з потрібними супровідними документами, які підтверджують походження, безпечність та якість продуктів харчування та продовольчої сировини.