0010.jpg

Сумчани можуть звертатися за безоплатною первинною правовою допомогою до громадської приймальні, яка працює при виконавчому комітеті міської ради.

Громадська приймальня діє з метою створення належних умов для набуття громадянами певного обсягу правових знань та навичок у їх застосуванні, надання безоплатних консультацій особам, які потребують соціального захисту та підтримки, необхідних для прийняття рішень з питань державного і приватного життя, захисту їх прав і свобод.

Для формування у мешканців твердого розуміння правових норм, непорушності права та закону, а також вміння орієнтуватися в чинному законодавстві спеціалісти правового управління надаються кваліфіковані консультації з метою створення дієвого механізму доступної та якісної правової допомоги, яка б відповідала потребам суспільства.

Прийом громадян проводиться у наступних напрямках: надання правової інформації; консультування та роз’яснення правових питань; надання консультацій зі спадкового права; складання заяв, скарг та інших документів правового характеру; надання допомоги щодо забезпечення доступу до вторинної правової допомоги.

Прийом здійснюється в громадській приймальні за адресою: майдан Незалежності, 2, кб. 88, 5-й поверх (у вівторок з 17:20 до 19:00, у четвер о 17:20).

Крім того, на Інформаційному порталі Сумської міської ради наявні приклади найактуальніших позовних заяв для звернення до суду.