002.jpg

Минулого тижня на базі міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді провели міський екологічний інтелектуальний турнір «Несу добро у світ природи», метою якого було розширення знань учнів про екологічні проблеми людства та шляхи поліпшення екологічної ситуації в світі.

Учасниками заходу стали вихованці закладів позашкільної освіти міста, зокрема: міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Палацу дітей та юнацтва, міського центру військово-патріотичного виховання та міського центру науково-технічної творчості молоді.

Для учасників турніру була запропонована інформаційна хвилинка, присвячена вшануванню пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

А продовженням стало виконання командами інтелектуальних та творчих завдань екологічного турніру, що складався із семи турів: І тур містив у собі питання з різних галузей екології; ІІ – передбачав визначення за ілюстраціями сліди життєдіяльності людини і тварини; ІІІ – визначення типів відходів та можливості їх вторинного використання; ІV та V тури висвітлювали питання ощадливого використання ресурсів, освітлення приміщень, економії води, застосування енергозбережувальних технологій під час будівництва та облаштування будинків ХХІ століття; у VІ – йшлося про легальні найбільш поширені види маркувань і знаків на упаковках та їх значення; останній тур поставив крапку у грі і передав естафету журі для підведення підсумків.

Учасники грали злагоджено, проявляли витримку, винахідливість, демонстрували гарні знання в галузі екології та охорони навколишнього середовища.

За загальною кількістю отриманих балів переможцем екологічного інтелектуального турніру «Несу добро у світ природи» стала команда Палацу дітей та юнацтва, ІІ місце посіла команда міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, ІІІ місце розділили команди міського центру військово-патріотичного виховання та міського центру науково-технічної творчості молоді.

За підсумками гри всі учасники були нагороджені грамотами та цінними подарунками.