005.jpg

Минулого тижня у рамках проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), відбувся ознайомчий візит до Сум представників Австрійської технічної консалтингової компанії Е7.

У рамках названого проекту у лікувально- профілактичних закладах Сум і Чернігова проводяться енергетичні аудити метою яких є визначення комплексу заходів з підвищення енергоефективності у будівлях лікарень.

Для обговорення особливостей проведення таких заходів, 17-18 квітня у Чернігові провели тренінг для енергоаудиторських компаній та відвідання місцевих лікарень. У заході взяли участь представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій та відділу охорони здоров’я Сумської міської ради, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Під час тренінгу представники Австрійської технічної консалтингової компанії Е7 розповіли учасникам про особливості проведення енергоаудиту, вибору енергоефективних заходів відповідно до нормативних документів, що діють на території України, окреслили структуру аудиту та особливості аналізу проведених вимірювань, зібраних даних.

Згодом, 23 та 24 квітня, представники Австрійської технічної консалтингової компанії Е7 Георг БЕНКЕ, Денис СПАСІБКО, Дмитро МАРУСИЧ, Андрій УДОВИК та представники енергоаудиторських компаній ТОВ «Адамсон», енергоконсалтингової фірми «Айтікон» побували з ознайомчим візитом у Сумах. Гості оглянули міські лікарні, в яких проводяться енергетичні обстеження, аби учасники на практиці могли обговорити наявні проблемні питання та визначити шляхи їх урегулювання.