002.jpg

Суми першими в Україні запровадили проведення учасникам антитерористичної операції зубопротезування з дорогоцінних металів за рахунок коштів міського бюджету.

За дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА його заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ, відділ охорони здоров’я та депутат міської ради – учасник АТО Володимир ЧЕПІК спільно опрацювали дане питання, визначивши порядок пільгового та безкоштовного зубопротезування з дорогоцінних металів учасників антитерористичної операції на 2018 рік, який депутати міської ради затвердили 25 квітня.

У відповідності до документа право на отримання пільгового та безкоштовного зубопротезування мають жителі Сум з числа учасників АТО, у тому числі члени добровольчих формувань, котрі під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах операції у період її проведення отримали захворювання, поранення, контузії, каліцтва тощо.

Право на безкоштовне та пільгове зубопротезування за кошти міського бюджету надається раз на рік у відповідності до черг, сформованих у міській клінічній стоматологічній поліклініці та міській клінічній лікарні № 4 у межах виділених коштів.

При постановці на чергу необхідно подати копії та пред’явити оригінали паспорта, посвідчення учасника бойових дій; документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції.

Зубопротезування проводиться з наступних матеріалів: металеві, металокерамічні, металопластмасові, пластмасові, бюгельні протези, литі конструкції. На одну особу передбачено 6 тис. гривень. Якщо пільговик потребує протезування на більшу суму, він має право зробити доплату з власних коштів або стати на чергу на наступний рік.