003.jpg

Сьогодні прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу приймали вітання від міської влади з нагоди прийдешніх Міжнародного дня сім’ї та Дня матері.

З цієї нагоди у школі № 5 відбувся урочистий захід, який відвідали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА, опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі дитячого будинку сімейного типу разом зі своїми дітками.

Для них учні та вчителі школи № 5 підготували святкову програму. Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Альона Дмітрєвская зазначила: «Міжнародний день сім’ї та День матері тісно пов’язані між собою, адже символізують батьківську любов, підтримку та турботу про дітей. І дуже важливо, аби ви пам’ятали, що головне в житті – це батьківський поріг, де на вас чекають. Віддячуйте добром на добро, бережіть сімейні цінності та передайте їх уже своїм дітям».

Для запрошених гостей міська влада підготувала і подарунки.

Станом на 1 травня у Сумах нараховувалось 18 прийомних сімей, де зростають 34 дитини, та один дитячий будинок сімейного типу, в якому виховуються семеро дітей. Наразі триває робота зі створення ще одного дитячого будинку сімейного типу шляхом довлаштування родинної групи з трьох дітей у вже існуючу прийомну сім’ю. Опікою та піклуванням на сьогодні охоплено 202 дитини.