Надрукувати
Перегляди: 2278

У зв’язку з резонансною дорожньо-транспортною пригодою у Білорусі за участі юних футболістів, в якій загинув хлопець із Сум, міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив управлінню освіти і науки посилити контроль за здійсненням перевезень організованих груп дітей.

Як повідомила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, за наявною інформацією поїздку юних спортсменів до Польщі, що закінчилась трагічно, організовувала одна з громадських організацій. Група формувалась у Краснопіллі. В її складі було двоє юних сумчан – учні гімназії № 1 і школи № 7. Батьки школярів написали заяви про те, що впродовж двох днів їхні діти за сімейними обставинами будуть відсутні на заняттях.

«Це було не сумське формування. Управління про це нічого не знало і не давало дозволу. Коли поїздки за кордон проходять по нашій лінії, ми все перевіряємо і підписуємо дозволи», – зазначила очільниця профільного управління.

Стан другого хлопця з Сум, поінформувала Антоніна Данильченко, наразі задовільний.

Щодо загиблого, то, заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ повідомив, що вирішується питання доставки тіла з Білорусі. За попередніми даними на це потрібно близько 40 тис. гривень.

«Зв’яжіться з батьками, дізнайтесь, яка допомога потрібна від нас. Опрацюйте це питання», – доручив міський голова своєму заступнику.

Разом із тим Олександр Лисенко наголосив на необхідності ретельного контролю відповідних структурних підрозділів і поліції за перевезенням організованих груп дітей.

«Прошу всіх звернути на це увагу, особливо освіту. Незабаром канікули, а значить формуватимуться групи для різних поїздок на екскурсії. Жодна група не може виїхати просто так. Мають бути оформлені всі необхідні документи і дотримані всі умови: два водія, транспорт готовий до поїздки», – наголосив очільник міста.

Нагадаємо, у неділю, 13 травня, автобус із дитячою футбольною командою, яка їхала з Польщі додому територією Білорусі, потрапив у ДТП. Попередньо, мікроавтобус «Рено» з дітьми зіштовхнувся з навантажувачу «Амкодор», внаслідок чого загинув сумчанин 2005 року народження.